23, 24 & 25
april 2024

R.Range

Exposantenlijst 2024

R.Range

R.Range is de naam van een uitgebreide schietstand te Roeselare die alle trainingsmogelijkheden biedt aan politie- en veiligheidsdiensten.

Momenteel kunnen diensten gebruik maken van een schietstand op 25 meter. De schietstand is voorzien van een zachte sportvloer. Er kan geschoten worden vanop diverse posities. De verlichting kan worden aangepast om diverse scenario’s en trainingen te kunnen aanbieden. De schietstand voldoet aan alle milieu- en gezondheidsnormen. Er is een exploitatiedossier ter beschikking waarmee voor de arbeidsgeneeskundige diensten kunnen aantonen dat de schietstand aan alle veiligheidsvoorwaarden beantwoordt.

Medio 2025 zal een in Vlaanderen unieke trainingsfaciliteit worden afgewerkt die zal bestaan uit een bijkomende schietstand op 100 meter alsook op een extra schietstand op 25 meter. Deze schietstand is uniek in de provincies West- en Oost-Vlaanderen. Er is een beveiligde inrijpoort voorzien zodat het mogelijk zal zijn om binnen de schietstand met voertuigen te rijden. Dit zal toelaten om optimaal te trainen voor het benaderen of onderscheppen van voertuigen.

De grotere lengte van de schietstand zal optimaal kunnen worden benut voor meer dynamische trainingen. Het is mogelijk om verplaatsingen met (lange)wapens te oefenen en om vanuit uiteenlopende posities op langere afstand te schieten, bijvoorbeeld met de nieuwe collectieve ondersteuningswapens SCAR. Eveneens zal het mogelijk zijn om ook precisie schieten op langere afstand tot 100 meter te oefenen.

We stellen onze plannen graag voor op de beurs Infopol | Xpo112 die plaatsvindt in Kortrijk Xpo van 23 tot en met 25 april 2024.

Website
Productgroep
Documentatie, training & opleiding
Website Catalogus
Productgroep
Documentatie, training & opleiding

Verzenden

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden terwijl je deze site bezoekt. Meer info over cookies