23, 24 & 25
april 2024

Sociaal ondernemen

Nieuws

Sociaal ondernemen

05/02/2024

Wij zijn trots op het behalen van Trede 3 op de Prestatieladder Sociaal Ondernemen en daarmee te behoren tot de 10 % best presterende bedrijven op SROI gebied

REACon B.V. behaalt PSO-3 keurmerk.
Wij zijn trots op het behalen van Trede 3 op de Prestatieladder Sociaal Ondernemen en daarmee te behoren tot de 10 % best presterende bedrijven op SROI gebied . Het is voor ons een bevestiging van alle mooie resultaten die we reeds hebben behaald. En een motivatie om te blijven werken aan de doelen die we nog hebben voor de komende jaren. Wij willen hiermee andere organisaties en ondernemingen inspireren om te investeren in Sociaal Ondernemerschap. Samen met onze partners, leveranciers, klanten en medewerkers kijken wij verder dit jaar naar PSO30+. Wij rekenen op uw steun en medewerking!
Het certificaat is de erkenning dat we ook daadwerkelijk werk maken van het volop kansen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij REACon B.V. geloven in het onbeperkt meedoen voor iedereen, met of zonder beperking. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in eigen tempo. Onze begeleiding is hierbij vooral gericht op individuele ontwikkeling van de medewerker. Wij weten dat persoonlijke groei bijdraagt aan alledaags geluk. En dat is waar we ons elke dag voor inzetten."

Vaak heerst de opvatting dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt het lastig hebben in het reguliere arbeidsproces. Vanwege bijvoorbeeld een fysieke of geestelijke uitdaging of een langdurige afwezigheid van de arbeidsmarkt kunnen zij niet zomaar meedraaien. Bij REACon zien wij dagelijks dat mensen hun beschikbare talenten heel goed weten in te zetten. Daarom investeren wij al jaren actief in Sociaal Ondernemerschap in de volle breedte van onze  organisatie. Met als doel dat iedereen zo normaal mogelijk kan werken. Mensen doen zo veel mogelijk zelf; waar nodig is er begeleiding en zijn er individuele aanpassingen. REACon maakt hierbij o.a. gebruik van Fysiotherapeuten, Verpleegkundige, Arbeidsadviseur en een Psycholoog

De gevolgde weg
Sinds 2018 werken wij volgens het doughnut model van Kate Raworth. Naast aandacht voor gebruik van grondstoffen is er grote aandacht voor mensen. In het vervolg hiervan hebben wij in onze offertes een deel social return ingebed en het zo gelabelde bedrag geïnvesteerd in mensen. Dank aan #gemeenteDenHaag#gemeenteGoes en #grDeBevelanden voor hun hulp in deze. Samen hebben we enkele mooie voorbeeldprojecten in uitvoeringen en de juiste mensen aan werk kunnen helpen en houden.

Over de Prestatieladder Socialer Ondernemen
We geloven in onbeperkt meedoen en wat het certificaat doet is aantonen dat wij ons hier ook voor inzetten en met succes. Er zijn 3 tredes welke behaald kunnen worden waarbij trede 3 de hoogste trede is. Daarnaast is er een buitencategorie (PSO30+) die vooral wordt verleend aan de voormalige sociale werkvoorzieningen.

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden terwijl je deze site bezoekt. Meer info over cookies